Ohlédnutí za soutěží Mléčná farma roku 2019

Ohlédnutí za soutěží Mléčná farma roku 2019
Novinka
22.04.2019

Vyvrcholení mléčné soutěže

Soutěž o nejlepší chov dojnic, co se týče kvality mléka – Mléčná farma roku – zná vítěze ročníku 2019. Za holštýnské plemeno vybojovala první příčku a získala odměnu v hodnotě 50 tisíc korun farma Pernatec, která patří pod akciovou společnost Úněšovský statek na Plzeňsku. Zlatou příčku za plemeno české strakaté a stejnou odměnu získala společnost Avena Dlouhá Třebová a zopakovala tak loňské prvenství.

celý článek čtěte zde

Zlato pro farmu Pernarec

Navštívili jsme jednoho z fifi nalistů soutěže o Mléčnou farmu roku a později vítěznou mléčnou farmu v Pernarci, která je součástí Úněšovského statku a. s. Hospodaří v okrese Plzeň-sever, a to v jeho severním cípu v bramborářské oblasti. Pernarec se do soutěže letos hlásil potřetí a pokaždé se farma stala fi nalistkou, což svědčí o velmi dobrých výsledcích. Protože se jednotlivé ukazatele chovu dojnic stále zlepšují, účast v soutěži do třetice všeho dobrého vyšla na výbornou.

celý článek čtěte zde

Za obhájci loňského zlata

Společnost Avena, spol. s r. o., Dlouhá Třebová hospodařící na Ústeckoorlicku obhájila v soutěži Mléčná farma roku první místo z roku 2018. Letos v hodnocení získala 62 bodů, zvítězila tedy o dva body před farmou Městec Nahořanské a. s. Recept k úspěchu je podle managementu společnosti v jednoduchosti a v kvalitních lidech na svých místech.

celý článek čtěte zde

Mohlo by Vás zajímat

Videozáznam z přednášek a reportáže MFR 2019

Prezentace